Köpvillkor

Beställning
Alla beställningar som görs på A-designhouse webshop är bindande. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att A-designhouse lider ekonomisk eller annan skada kommer att polisanmälas. Personer under 18 år är ej berättigade att beställa från A-designhouse webshop utan målsmans medgivande.

Betalningsalternativ
Vi sammarbetar med klarna och du kan välja mellan
· Kortbetalning Visa/Mastercard
· Direktbetalning via internetbank
· Faktura
· Delbetalning
För mer info besök klarnas hemsida

Leveranstider
Genom våra avtal garanterar vi säkra leveranser i hela Sverige. Ungefärliga leveranstider framgår av resp. produktinformation. Lagervaror skickar vi normalt inom 2-4 arbetsdagar efter det att vi fått Din beställning. Ej lagerförda varor har varierande leveranstid. Standardsortimentet levereras normalt inom 2-6 veckor. Om Du beställer flera produkter med olika leveranstider skickas varorna först när samtliga produkter ankommit vårt lager. Du är alltid välkommen att göra en förfrågan till oss om mer information & leveranstid på just de varor Du är intresserad av att köpa. När Du har lagt en beställning meddelar vi Dig uppskattad leveranstid för hela ordern.

Leverans
Större försändelser (t ex soffor, sängar, matgrupper) levereras till din bostad; till närmaste port, grind eller garageuppfart, förutsatt att en lastbil kan ta sig dit. Leveransen sker i originalemballage på dagtid vardagar. Du blir aviserad via telefon av transportföretaget dagarna innan leverans för överenskommelse om leveransdag och ungefärlig tid. Om mottagaren inte går att nå per telefon eller inte är hemma vid överenskommen leveransdag, brevaviseras godset och mottagaren får kontakta ombudet för bokning av ny leveransdag. Vid bokning av ny leveransdag står kunden själv för kostnaden. Mottagaren kan annars även hämta paketet, mot uppvisande av legitimation, på ombudets utlämningsställe. Ej utlösta orders debiteras med 1.500:- för frakt och administrativa kostnader.

Mindre försändelser skickas till ditt lokala paketombud där du hämtar ut paketet när det passar dig, dock senast inom 14 dagar. Du blir aviserad via sms eller brev när ditt paket finns att hämta. Ej utlösta orders debiteras med 250 kr för frakt och administrativa kostnader.

Leveransadress
Vi levererar normalt till folkbokförd adress, önskas annan leveransadress måste ni kontakta vår kundtjänst via e-post eller telefon.

Ångerrätt och distansavtalslagen

Du har 14 dagars returrätt efter mottagandet av varan. Detta gäller standardsortimentet och endast om varan skickas tillbaka i oskadat och obrutet skick, samt välpaketerad i sin originalförpackning. Transportkostnader i samband med returer står kunden själv för. Vid retur skicka ett mail till oss på [email protected]

På specialprodukter som anpassats individuellt för kundens ändamål gäller inte 14 dagars retur/ångerrätt. Detta gäller samtliga sängordrar då de byggs efter kundens önskemål om storlek, färg och fasthet.
Samt soffor & fåtöljer som tillverkas efter dina val. På dessa varor har du 14 dagars ångerrätt från beställningsdagen.

Transportskador
Eventuella synliga transportskador ska påpekas direkt till transportören.
Syna därför alltid varan noga när du tar emot den. Observera att det måste vara noterat på fraktsedeln eller handscannern och att du måste spara emballaget så att detta kan besiktigas, när ärendet undersöks. 
Eventuell transportskada anmäls inom 4 dagar till oss på A-möbler. För att underlätta den fortsatta hanteringen av er reklamation kommer vi behöva en digital bild av skadan maila till [email protected] 
Obs. tänk på att även dold transportskada måste anmälas till oss inom 4 dagar för att vi i vår tur ska hinna anmäla detta till transportören i tid!

Reklamation
Vid eventuell reklamation kontaktas kundtjänst.
För att kunna hantera er reklamation behöver den felaktika varan fotograferas digitalt och mailas till [email protected]
Vi kommer behöva bild på hela varan, närbild på skadan och bild på produktstämpeln på varan.
Tillsammans med detta behöver vi en utförlig beskrivning av felet. Ange även order nummer vid kontakt med kundtjänst.
Vid en eventuell tvist följer A-designhouse ARNs (Allmänna Reklamations Nämndens) rekommendation.

Garanti
Vi har 3 års reklamationsrätt på alla våra produkter. Reklamationsrätten täcker funktions-, material och fabrikationsfel på de varor du har köpt hos oss. Garanti gäller inte på utförsäljnings eller utställnings varor. Var noggrann med din faktura, den är din garantisedel, försäljaren har inte rätt att ta emot varan utan faktura. Garanti gäller ej på el-komponenter. Utsätts varan för oaktsamhet gäller ej garanti.
Reklamationen måste göras “inom skälig tid” efter det att du har upptäckt felet (normalt inom 2 månader enligt konsumentköplagen). Om fel i varan uppstår inom 3-årsperioden åtgärdar vi felet i den mån det går. I annat fall får du en ny vara, eller om varan inte längre finns i sortimentet, en likvärdig.
Vid ett reklamationsärende skall du kontakta oss. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis via mail på felaktigheten eller den defekta varan där felet tydligt framgår.

Lagar och tvister
A-designhouse lyder under Konsumentköplagen och Distansavtalslagen. Läs mer om lagar och rättigheter på Konsumentverkets hemsida. I samband med en tvist åtar sig A-designhouse att frivilligt följa eventuella beslut från Allmänna reklamationsnämnden.

Personuppgifter
När Du beställer varor eller registrerar Dig för nyhetsbrev hos A-designhouse uppger Du Dina personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I samband med Din registrering och beställning godkänner Du att vi lagrar och använder Dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (PersonUppgiftsLagen) har Du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om Du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall oss. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta dina personuppgifter till tredje part.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Färgavvikelser p g a bildåtergivningen kan variera på olika bildskärmar. Vi förbehåller oss rätten att det kan förekomma vissa fel i prissättning, måttsättning, texter samt tryckfel på våra produkter.